Goedemorgen

Het is de laatste dag van de thuiswerkchallenge! Die sluiten we natuurlijk op een leuke manier af, dus vandaag neem ik je mee in een kort stappenplan om “Chief Digital VrijMiBo” te worden. Want we moeten als doorgewinterde thuiswerkers er wel voor zorgen dat we in contact blijven met de buitenwereld. Daarnaast is het goed om je werkweek duidelijk af te sluiten. Of het je hersens daadwerkelijk een seintje geeft dat ze kunnen uitschakelen, weet ik niet. Maar het kan vast geen kwaad toch!

Challenge dag 5

Organiseer een digitale VrijMiBo voor jou en je collega’s of neem deel aan de VrijMiBo van OM Concepts.

Dit klinkt natuurlijk veel te makkelijk, dus ik maak het graag wat ingewikkelder voor je. De digitale VrijMiBo die je organiseert moet dus aan een aantal voldoen!

  • Jij maakt de uitnodiging aan en regelt ALLES zodat je collega’s alleen nog hoeven te inloggen
  • Consumptie is verplicht – alcohol is optioneel
  • Dresscode verplicht – laat je creativiteit los!

Hoe organiseer je een digitale VrijMiBo

Om een echt Chief Digital VrijMiBo te worden moet je alles natuurlijk tot in de puntjes geregeld hebben. Dus het eerste wat je doet is een tijd vaststellen. Vervolgens maak je een account op Zoom dit is gratis en je kan dan een meeting instellen. De URL even kopiëren en deze aan een mailtje toevoegen. Probeer een mailtje te sturen dat “actieve” tekst bevat. Je vraagt hen dus niet om deel te nemen of dat ze het misschien leuk vinden. Maar spoor ze aan! Gebruik zinnen als “Deze middag sluiten wij samen de week af”. Of “Je hoeft je niet op te geven, sluit gewoon gezellig aan” en “Ik zie je vanmiddag!”.

Details niet vergeten!

Details zorgen voor een groepsgevoel. Tijdens evenementen probeer ik ook altijd een verbindende factor te creëren. Bij een dansfeest zorg ik er altijd voor dat de details kloppen. De kleur van de flyers, de polsbandjes, de ballonnen en de lichten op de dansvloer matchen. Altijd! Maar ook is er hoekje met deo’s, snoepjes, pepermuntjes, handgel, talkpoeder etc. Het zijn die kleine details die ervoor zorgen dat mensen iets hebben om over te kletsen. Daardoor verhoog je de sociale contacten tijdens een feest. Dat principe kan je online ook toepassen. Dus iedereen een ochtendjas aan en inloggen maar!

De digitale VrijMiBo van OM Concepts

Liever deelnemen aan de VrijMiBo van OM Concepts? Gezellig!
Onze dresscode is tropisch, trek je vrolijkste shirt of jurkje aan en waan je in Hawaii. Korte broek is optioneel!
Consumptie is verplicht en uitgesloten zijn alle warme dranken.
We starten vandaag, 27 maart om 16.30 uur. De link deel ik op de Facebookpagina van OM Concepts, een paar minuten voor aanvang!

Veel plezier met jullie Digitale VrijMiBo en ik hoor graag hoe jullie het hebben gehad. De challenge is nu officieel gesloten, ik hoop dat jullie er met succes doorheen zijn gekomen. Natuurlijk hoop ik ook dat je er iets uit hebt kunnen halen.

Veel liefs,

Mieke