Does it spark joy?

Vandaag sparkt er bij mij niet zo heel erg veel haha. Dit thuiszitten is niet echt bevordelijk voor mijn chronische whiplash. Maar dat neemt niet weg dat ik vandaag toch heel graag iets met jullie wil delen tijdens deze challenge! Ongedoucht, in mijn huiskloffie, kat op schoot, haar in een rommelige knot, volledig ontregelt maar we gaan door. De dag is nog jong en als zelfstandig ondernemer kan je ook best om 11.00 uur beginnen met de dag toch?

Ken je die serie op Netflix over opruimen met dat schattige Japanse vrouwtje? Of misschien had je haar boek al gelezen voordat ze op Netflix kwam. Ze deelt een aantal interessante opruimtips en tevens helpt ze mensen om meer “Joy” te vinden in hun leven. Op dit principe heb ik de vierde challenge gebaseerd!

Challenge dag 4

Zorg voor een opgeruimd bureau of tafel, plaats 3 items op je bureau die jou Joy geven en doe vandaag iets wat jou happy maakt!

Het lijkt zo verrekt simpel, maar nu dat je zoveel thuis zit is het misschien wat lastiger om dingen te doen die je happy maken. Uiteten, op een terras zitten, bij vrienden of familie langs gaan, naar het strand of naar de schoonheidsspecialiste. Al deze dingen zijn op dit moment niet echt mogelijk. Of kan ik beter zeggen echt niet mogelijk? Laten we daarom kijken en bezig zijn met dingen die wel mogelijk zijn! En dat is heus niet alleen je kledingkast opruimen, Netflixen of je keukenkastjes uitsoppen.

Laten we beginnen met je werkplek, maak deze elke dag even schoon door er een vochtig doekje overheen te halen. Breng je afwas naar de keuken, gooi rommeltjes en papiertjes weg en leg alles wat je hebt gepakt weer terug op de juiste plek. Het klinkt zo gemakkelijk maar het is nog veel gemakkelijker om alles te laten liggen. Maar dat gaan we dus niet meer doen! Nadat je je werkplek hebt geordend kijk dan of er items staan die je happy maken. Een leuke foto, een pennenbakje, een glitterpen of iets anders dat “is sparking joy” voor jou. Werken en je werkplek mag namelijk best leuk zijn!

Gun jezelf dat ook!

Wat vind je leuk om te doen?

Nog zo een uiting waarvan je denkt dit is wel erg simpel he… En dat lijkt ook zo ja! Maar is dat het echt? Ken jij jezelf echt goed genoeg, heb jij voor jezelf duidelijk wat je leuk vindt om te doen? Kan jij een lijstje maken met 5 dingen die je leuk vindt om binnenshuis te doen? Zijn dat dan ook dingen die je daadwerkelijk doet? Of zit je misschien een beetje in een sleur?

Is Netflix sparking Joy voor jou? Of hou je eigenlijk meer van lezen. Oh, of een lekker avondje tutten! Klinkt zo fijn, maar doe je het ook? Gun jij jezelf deze leuke dingen om te doen?

Kortom, ga vandaag de uitdaging aan door jezelf op wat leuke dingen te trakteren en jezelf beter te leren kennen.

Morgen sluiten we de challenge af met een leuke borrel! Stay tuned

 

Liefs,

Mieke