Goedemorgen,

Het is dag 1 van de Thuiswerk like a pro Challenge en laten we meteen goed beginnen! Thuiswerken als een pro, wat het precies inhoudt hoop ik je a.s. vrijdag te kunnen uitleggen (Oke, grapje!). Maar nu op deze maandag betekent het vooral dat we ons beste beentje voor gaan zetten om er een geweldige week van te maken. Productief, ontspannen, fris, fruitig, schoon, aantrekkelijk enz. enz.

Begin je dag goed, het klinkt simpel en is eigenlijk ook best simpel. Maar het daadwerkelijk uitvoeren is voor vele van ons een ander verhaal! Het vergt best wat discipline om dag zesduizendvierhonderdendrieenvijftig niet als een luie zondag waarop je helaas wat klusjes moet verrichten te zien. Af en toe een dagje in je slonzige en slobberige huiskleding rond te lopen is heerlijk, maar wanneer je dit thuiswerken en thuisblijven echt onder de knie wilt krijgen zal je toch wat wijzigingen moeten aanbrengen. Dat brengt mij naar de challenge van vandaag!

CHALLENGE DAG 1

Kleed je aan alsof je een belangrijke afspraak hebt. Dag joggingbroek, hallo BH (mannen hoeven hier géén hallo tegen te zeggen)!

Blijf niet onnodig lang in bed hangen, maak je bed op en stap lekker onder de douche. Een ontbijtje, kopje koffie/thee en een vrolijk muziekje aan om je dag goed te beginnen. Werk je normale routine af voor je gezichts- en lichaamsverzorging, die dagcrème, bodylotion enz ga je vandaag dus gebruiken!
Kies een mooie outfit uit, doe een lekkere geurtje op, zorg dat je er representatief uitziet en vervolgens rond 08.30/09.00 uur kan beginnen met werken. Andere tijden zijn natuurlijk mogelijk, afhankelijk van de afspraken met je werkgever, klanten of…

Make up doen terwijl je vanuit huis werkt kan best! Er netjes uitzien terwijl je vanuit huis werkt kan best! Een uur besteden aan je uiterlijke verzorging terwijl je die dag nergens heen gaat, behalve de keuken, mag best! Het goed beginnen van je dag zorgt ervoor dat je je systeem opstart, wanneer je gedurende dag even in de spiegel kijkt krijgt je zelfvertrouwen ook een boost als jij er goed uit ziet. Je ziet er niet uit als een dweil dus je voelt je ook geen dweil, dat klinkt vrij simpel en is natuurlijk niet altijd vanzelfsprekend maar het aanhouden van een ritme is erg belangrijk.

De rest van de week

Probeer voor de rest van deze challenge elke dag goed op te starten. Je hoeft niet elke dag je beste kloffie aan te doen maar een spijkerbroek is al een betere keuze dan een joggingbroek. Je hoeft niet op je nette schoenen of hakken door huis te gaan paraderen, slippers en sloffen zijn nog wel toegestaan. Maar doe je best om het een week vol te houden. Keer even in jezelf en vraag jezelf af wat jij kan doen om ervoor te zorgen dat je lekker in je vel zit. Een goed gevoel hebben over hoe je eruit ziet mag best! Wellicht klinkt het voor jou een beetje oppervlakkig. Bedenk dat trots op jezelf zijn niet altijd gekoppeld hoeft te zijn aan wat je hebt bereikt. Je bent geweldig zoals je bent, vertel jezelf dit vandaag!

Misschien zeg je nu wel “maar Mieke deze challenge deed ik al elke dag hier heb ik niet zoveel aan”. Begrijpelijk! Probeer jezelf dan op een andere manier uit te dagen, kies alvast nette outfits uit voor de rest van de week, hang je spijkerbroek voor een week aan de wilgen, lak je nagels iets vaker per week, hou vanavond een lekkere spa avond. Het gaat om het idee dat jij jezelf uitdaagt om het beste uit jezelf te halen tijdens deze challenge. Door dingen te doen die je normaal gesproken misschien toch anders zou hebben gedaan. Natuurlijk kan je ook anderen helpen door jouw tips te delen in de facebookpost in het event of op je eigen social media kanalen. Opties zijn er genoeg!

Niet vergeten!

Vergeet niet om vanavond voor het slapen gaan je make up te verwijderen en jezelf op te frissen he! Ook als je de hele dag thuis bent geweest is het fijn voor je huid om opgefrist te worden en te worden voorzien van een laagje verzorging (nachtcrème, bodylotion enz.).

Morgen gaan we het hebben over je werkhouding, voldoende beweging krijgen en het belang hiervan.